کشت قارچ
به دعوت شرکت آفتاب گردان دیمه از مورخه 13/10/88 از ساعت 30/8 تا 12 به مدت 5 روز کلاس اموزشی کشت قارچ در محل مرکز خدمات کشاورزی بن آغاز شد. کلاس اموزشی با حدود 40 نفر جمعیت (خانم و آقا) برگزار و از روستای مارکده تعداد 8 نفر در این کلاس حضور داشتند. آموزگار، سرکار خانم مهندس الهه علیمیرزایی بود که روز نخست پیرامون تولید کُمپُوست توضیحاتی داد که خلاصه ای از درس داده شده را در جارچی شماره 18 چاپ کردیم. روز دوم پیرامون تولید بذر یا اسبان توضیحاتی دادند که خلاصه آن در جارچی شماره 19 چاپ شد. درس روز سوم در باره تجهیزات کارگاه تولید قارچ بود که در این شماره چکیده ای از سخنان بیان شده را برایتان چاپ می کنیم.
برای تولید قارچ نیاز به یک سالن ( یا اتاقک) محفوظ و پوشیده و تاریک داریم تا در آن تجهیزاتی نصب نماییم برای استفاده بهینه از فضا، سالن را قفسه بندی می کنیم تا بتوانیم تعداد کمپوست های بیشتری در آن جای دهیم. سالن را به گونه ای طراحی می کنیم تا در بین قفسه ها راهرو لحاظ گردد. دیواره های سالن حتما باید پلاستر سیمانی باشد چون باید به دیوارها مرتب آب پاشید تا از این طریق با هزینه کمتر تولید رطوبت نماییم. قفسه ها بهتر است از جنس گالوانیزه باشند تا در مقابل رطوبت زود فرسوده نشوند. باید دانست برای تولید قارچ چند چیز مهم است. یکی رطوبت. دیگری دما و بعد هوا. ( اکسیژن و دی اکسید کربن ) به چند نکته در تولید قارچ باید کاملا توجه داشته باشیم و بادقت بالا در حد وسواس عمل کنیم. تنظیم و رعایت دمای مورد لزوم. تولید رطوبت کافی به روش های درست. رساندن اکسیژن در مرحله باردهی و دی اکسید کربن در مرحله رشد اولیه. و پاستوریزه بودن محل، تا از حمله و هجوم باکتری ها در امان باشد.
برای فراهم کردن دمای مناسب و رطوبت لازم و هوای مورد نیاز ناگزیر باید تجهیزاتی در کنار کارگاه تولیدی مان نصب نماییم. برای ایجاد رطوبت لازم و کافی دستگاه رطوبت ساز نیاز است که به آن مه پاش هم می گویند این دستگاه رطوبت سرد و یا خنک تولید می کند بدین جهت از مه پاش در تابستان استفاده می شود و در زمستان برای تولید رطوبت از دیگ بخار استفاده می کنیم دیگ بخار رطوبت گرم تولید می کند. برای گرم و یک نواخت نگهداشتن هوای سالن در زمستان از فن کوئل و برای پایین آوردن دما در تابستان از کولر آبی استفاده می شود و هوای گرم و سرد بوسیله کانال های پلاستیکی در سراسر سالن و یا اتاقک پخش می گردد به گونه ای که هوا مستقیم به کمپوست ها برخورد نکند بلکه باید هوا در فضا پخش شود چون در برخورد مستقیم هوا، به کمپوست ها شُک وارد می شود. تا حد ممکن از پاشیدن آب مستقیم روی کمپوست ها برای ایجاد رطوبت خود داری می کنیم و می کوشیم با ایجاد مه و یا بخار وآب پاشی روی دیواره ها وکف سالن، رطوبت لازم را فراهم کنیم. میزان رطوبت لازم سالن حدود 90 درصد باید باشد ولی اگر دیدیم خاک پوششی کمپوست رطوبت لازم را ندارد آب پاشی پودر شده می کنیم سپس سالن را ونتیلاسیون( هوا دهی ) ویا سیر کولاسیون ( جابجایی هوای سالن ) می کنیم تا قطرات آب روی گیاه قارچ زود تبخیر گردد چون وجود قطره های آب روی قارچ موجب رشد باکتری و ایجاد لک هایی قهوه ای همانند آب گزیدگی در سطح قارچ می شود که به رنگ های خاکستری و سپس سیاه رنگ تبدیل می شوند و کیفیت قارچ مان را پایین می آورند. برای یک نواخت کردن هوای سالن و فراهم کردن اکسیژن و دی اکسید کربن مورد نیاز رشد میسیلیوم ها باید عمل سیرکولاسون ( جا بجا کردن هوا ) انجام شود یعنی بوسیله فن کوئل هوای سالن از گوشه ای مکیده و دو باره همان هوا و در صورت لزوم با مخلوطی از هوای بیرون به درون سالن دمیده شود چون قارچ در مراحلی از سیر رشد خود به دی اکسید کربن و در مراحلی دیگر به اکسیژن نیاز دارد.
کمپوست ها را در قفسه ها قرار می دهیم دور تا دور پلاستیک کمپوست ها را شکاف می دهیم ولی پلاستیک را از روی کمپوست بر نمی داریم تا میسیلیوم ها رشد کنند بدین جهت پلاستیک را می شکافیم ولی از روی کمپوست ها بر نمی داریم تا دی اکسید کربن مورد نیاز رشد میسیلیوم ها تولید شود در این مرحله میسیلیوم ها نیاز به اکسیژن ندارند بلکه نیاز شدید به دی اکسید کربن دارند بعد که سطح کمپوست بر اثر رشد میسیلیوم ها یک تکه سفید شد پلاستیک روی کمپوست را برداشته و خاک پوششی می دهیم و دو باره پلاستیک را روی کمپوست ها می کشیم تا میزان دی اکسید کربن ما بالا رود خاک پوششی مخلوطی از پیت و آهک هست. پیت خاک سیاه نرم است که خاصیت جذب آب زیادی را دارد و مواد غذایی ندارد. به دو جهت از خاک پیت استفاده می شود یکی قابلیت میزان جذب آب زیاد برای ایجاد رطوبت و دیگری نداشتن مواد غذایی تا بستری برای رشد باکتری ها نگردند. بدین جهت خاک پوششی روی کمپوست ها قرار می دهیم تا محل تکیه گاه، لنگرگاه و بستری برای نگهداری ریشه ی قارچ ها باشند. ضخامت خاک پوششی 3 تا 5 سانتیمتر باید باشد. خاک پوششی حتما باید پاستوریزه شده باشد. نقش آهک در ترکیب خاک پوششی تنظیم ph بستر رویشی قارچ ها است. پیت یک بستر اسیدی است وقتی به آن آب هم داده شود شسته می شود و کاملا اسیدی می گردد به همین جهت آهک به آن می افزاییم. خاک پیت خاک چمن زار و مرغزارها است که بخاطر بافت ریشه گیاه تکه تکه کنده می شود تکه های خاک چمن و مرغزار را در کمباین خورد و نرم می کنند و آهک لازم به آن
می افزایند.
برای مزید اطلاع می گویم خاک های استان های شمالی کشورمان اسیدی هستند چون بارندگی در آنجا زیاد است و خیلی زیاد شسته می شوند. اگر قدری دقت کرده باشید خاک های لایه یک متری زیرین استان مان سفید رنگ و آهکی اند یعنی قلیایی هستند به همین جهت توصیه می شود به مزارع و باغات کود حیوانی پوسیده که حالت اسیدی دارد داده شود تا ph خاک تنظیم گردد ولی در استان گیلان استفاده از کود حیوانی را کمتر توصیه می کنند.
وقتی که بیشتر سطح خاک پوششی کمپوست ها بر اثر رشد میسیلیوم ها سفید شد عمل رافیلین یا شن کشی را انجام می دهیم مثلا دو سانتیمتر خاک پوششی را با چنکگی ظریف خراش می دهند و با دست خاک ها را جمع و مخلوط می کنند و دو باره پهن می کنند تا میسیلیوم ها در همه جا یک نواخت پخش شوند و منتظر می مانیم تا میسیلیوم ها رشد کنند و 80 درصد سطح خاک پوششی ما سفید گردد در این وقت پلاستیک های روی خاک را برداشته و سالن را هوا دهی می کنیم. تا امروز دمای هوای اتاق و یا سالن ما 23 درجه باید بوده باشد. با روشن کردن کولر به منظور هوا دهی دمای سالن را به 16 تا 18 درجه می رسانیم این هوا دهی را شُک سرمایی می نامند. میسیلیوم تا حالا همانند رشته های سفید پنبه ای کپک مانند روی خاک پوششی ما هستند وقتی هوای سالن را به 16 درجه رساندیم میسیلیوم ها خود را جمع می کنند و گردِ گره مانند می شوند. کم کم بزرگ می شوند و همانند شکلِ ته سنجاقی می شوند و بعد به شکل پین یا همان قارچ خیلی کوچولو می شوند. از آغاز روز هوا دهی 9 تا 10 روز بعد قارچ ما آماده چیدن خواهد بود. باید دانست رشد قارچ در دمای 16 درجه در روزهای بیشتر با کیفیت تر از قارچی هست که مثلا در دمای 20 یا 22 درجه و در روزهای کمتر رشد کرده باشد. بعد از چیدن قارچ ها کمپوست ها را می توان به عنوان کود در باغات استفاده نمود.
گزارش از محمدعلی شاهسون مارکده طرحی نو در اندازیم
حکیمی شخصی را گفت: ایستاده آب مخور، چرا که عقلت کم می شود. در پاسخش گفت: عقل چیست؟ و حکیم بی درنگ پاسخ داد: تو بخور؟!
حکایت پسرفت ما حکایت غم بار و پر اندوهی است. اگر کبک فقط در زمستان سر خود را در برف فرو می برد ما همه ایام سال این گونه ایم. آن قدر در وصف خوبی خودمان سخن رانده و لاف زده ایم که حتا یک لحظه هم به اعمال، افکار و ایده آل های خود شک نمی کنیم. دنیای ما میان همین چند تپه و کوه محصور شده است. و در این محل برای خودمان شخصیت های توهمی ساخته ایم که هرگز احساس نیاز را در ما زنده نمی کند.
تاسف بارتر که نسل آینده ما که بایستی سرشار از شوق، امید، جسارت، جربزه و خلاقیت باشد همه را بوسیده و در طاقچه گذاشته است و یک سره به پیروی و سنت گرایی محض می پردازد. آن گونه که دیگران اندیشیده اند می اندیشد و آن طور که آن ها زندگی می کردند اینان نیز نگاه می کنند فارغ از هرگونه دغدغه برای مواجه با دنیای امروز، فقط رنگی و لعابی
عوض شده.
امروز نسل نو جوان و گاهی جوانِ این محل را که می بینیم و سخنان و دیدگاه های آن ها را که می شنوم به این فکر می کنم که این نسل چرا نمی خواهد دیدگاه های سنتی خود نسبت به جامعه، دانش و ثروت را تغییر دهد و چرا شاخص های توسعه یافتن در جامعه ما بسیار کند جهش می کند. از جامعه ی 2 هزار نفری ساکن انتظار این بوده و هست که قشری فرهیخته بپاخیزد که تحولات مهمی در معیشت، فرهنگ، ادبیات، هنر، علم و رفاه ایجاد نماید. اما افسوس و صد افسوس از جرقه ای. عدم احساس نیاز به رشد از انجا نشات گرفت که نسل نو ما احساس کرد پدران شان موفق ترین هستند. متراژ زمین، چوب خط های سفرهای مذهبی نماد رشد شد و این همان کعبه آمال بود که جامعه ما به دنبالش بود و به راستی به چه چیزهای کمی اقناع شدیم. خیال رشد و اندیشه خلاق از بین رفت و مارهروان خوبی شدیم که نیاکان ما در جلو آن بودند. کمی هم لعاب مذهب و خرافه هم کمک کرد تا دنیای دیگر خودمان را هم در ذهن خود آباد کنیم و هر یک قصری و حوریه ای در هر سفر خود در بهشت بسازیم. و متاسفانه نسل نخست بیرون رفته از این ده نیز آن قدر ها نتایج درخشان به بار نیاورد و شاید برای نسل های بعد در خور توجه نبود که بتواند موتور تلاش جوانان را روشن کند.از سخن من برداشت خروج از محل را برداشت نکنید بلکه من آرزومندم که هر نفر از ما در کار خود دارای نو آوری های فراوان و بهره وری بالا باشد. نسلی فرهیخته و به روز که حل مشکلات خود را با تکیه بر عقل و دانش و استفاده از دانش سایر انسان های دنیا جستجو کند و نه بر خرافه و تقدیر.
اما در درجه اول راهکارهایی که به ذهن می رسد تلاش جدی برای تحصیلات دانشگاهی در سطح عالی و انتقال دانش و بینش نو به زندگی جامعه ماست. توجه به تحصیلات دختران آن هم در سطوح بالا به جهت ایجاد بستر مناسب برای رشد علمی نسل آینده روشنگری و تجدید نظر در افکار وعقاید و چرایی مسایل، تلاش برای جذب . و پرورش معلمان با تجربه و علاقهمند از طریق تهیه لوازم رفاهی و جابجایی ان. این ها بخشی از راهکار است و به یقین هر یک از ما می تواند راهکاری برای برون رفت از وضع فعلی بدهد.
پرورش خلاقیت و استعداد یابی، پر کردن اوقات فراغت نسل نو به شیوه های جدید از مهارت های زندگی گرفته تا علوم جدید، نجوم، ورزش، و غیره. شاید بتواند از این همه استعدادی که بیهوده تلف می شود کمی بارور سازد. ما فعلا فقط می توانیم امیدوار باشیم و بنگریم در حالی که اگر هر یک از مابه نوعی در راه رشد قدمی برداریم اولین کسی که از ان استفاده می کند خودماییم.
تعلل ها دزد زمان هستند و ما که استاد تعلل هستیم تعلل در کارها از مهمترین دلایلی است که بسیاری را دچار درماندگی و خروج از مسیر پیشرفت می کند اغلب افراد به طور کاملا واضحی می دانند که برای بهبود زندگی شان باید چه کنند ولی مشکل این جاست که دایما دلایلی را پیدا می کنند که امروز آن را انجام ندهند تا این که سر انجام دیر می شود و کار را آنقدر عقب می اندازند تا فردایی باقی نماند. ما باید همین امروز
احساس فوریت کنیم همین امروز و همین لحظه.
مهدی عرب
هنر خوب زیستن
هنر چیست؟ زیستن چیست؟ شاید بتوان به زبان عامیانه روستایی خودمان گفت؛ هر کار و کوششی که در نتیجه، چیزی تولید و یا ساخته شود عملی هنرمندانه است مشروط بر این که تولید و کار مان درجهت بهتر، راحت تر، زیبا تر، لذت بخش و معنوی تر کردن زندگی آدمی باشد.
و زیستن را هم شاید بتوان؛ روند گذران عمر نام گذاشت. یعنی اگر بخواهیم زیست مان هنری باشد باید در جهت کسب دانایی بکوشیم دانایی هم فقط با به کار گیری عقل و خرد بدست می آید باید عقل و خردمان را به کار بگیریم تا بتوانیم زمینه و امکاناتی فراهم آوریم تا با استفاده از آن زمینه، معنوی تر، انسانی تر، اخلاقی تر و آگاهانه تر زندگی کنیم. دست یابی به خلاقیت و آفرینندگی در زندگی که از آن به عنوان هنر یاد کردیم وقتی به دست می آید که شناخت و آگاهی از واقعیتِ جهانی که در آن می زییم را دارا باشیم یعنی آدمی باشیم واقع گرا. و سپس بکوشیم رفتار وتصمیم های مان را به صفت اخلاق بیاراییم تا زیبایی انسانی در آن ها جلوه نماید و آنگاه تمام مسئولیتِ پیآمدها و نتیجه ی رفتار و تصمیم ها ی مان را، چه خوب و چه بد بپذیریم.
اگر نیک بنگریم خواهیم دید همه روزه و در همه ی لحظه های زندگی چیزی را پدید می آوریم، مثلا خانه ای می سازیم درختی می کاریم، موضوعی را می آفرینیم مثلا مطلبی را می نویسیم نظری ارائه می دهیم تصمیمی برای حل مسئله ای می گیریم و یا ابزار و وسیله ای را می سازیم همه ی این ها هنراست تا گذران زندگی را دلنشین تر و یا تلخی های آن را کمتر کنیم به همین جهت زیستن را هنر گفته اند. اگر بپذیریم که زیستن هنر است، باید آن را آموخت. همان گونه که هر هنرمندی نخست هنر را می آموزد. مانند موسیقی، نقاشی، خواندن و نوشتن. سپس با تمرین به مهارت دست می یابد. پس میتوان زیستن را هنری نمود. هدف این هنر فراهم آوردن زمینه زیست شایسته انسانی و پرورش استعداد های آدمی است تا با شکوفا شدن استعدادها و دست یابی به شناخت بتوانیم اخلاقی تر و معنوی تر و انسانی تر زندگی کنیم. یعنی تنها زندگی که شالوده اش رعایت اصول اخلاق انسانی و همراه و توام با لذت و شادی باشد ارزشمند است. یادآوری می کنم اخلاق، دارای 5 اصل است. یک؛ عدالت و انصاف. دو؛ آزادی. سه؛ عشق و محبت. چهار؛ واقعیت وحقیقت. پنج؛ حرمت و حیثیت. یعنی آدم باید رعایت این اصل ها دغدغه ذهنی اش باشد و در رفتار وگفتار و تصمیم هایش این اصول را لحاظ کند کند تا آدمی اخلاقی محسوب شود. در جهانِ هنر، هنرمندی هنری را می آفریند برای نمونه؛ مجسمه سازی که یک فرد هنرمند است مجسمه ای را می سازد در اینجا هنرمند جدا و هنر هم جدا است. ولی در هنر زیستن انسان هم هنر مند است و هم خود محصول هنر. یعنی یک نفر می کوشد با به کار گرفتن مهارت، زندگی اش را بهتر پیش ببرد نتیجه آن تلاش، خود شخص می شود که متعالی تر شده است انسان تر شده است اخلاقی تر شده است یعنی هنرمند و هنر در اینجا یکی می شوند.
محمدعلی شاهسون مارکده 13/11/88
حسابرسی فردوس
سومین جلسه هیات حسابرسِ حساب های دوره دوم هیات مدیره شرکت تعاونی فردوس در تاریخ 2/11/88 ساعت 30/19 با حضور آقایان: اکبر عرب، علی عرب، ناصر عرب و محمدعلی شاهسون در محل دفتر شرکت تشکیل و موارد زیر بررسی و نتیجه صورتجلسه و امضا گردید.
یک: 5 رسید پول، با نام هزینه ایاب و ذهاب هیات مدیره، برای سال های 82 تا 86، با امضا مدیر عامل آقای عبدالمحمد ( منوچهر ) عرب، در اسناد ارائه شده است که، چون با واقعیت همخوانی نداشت ابطال شدند. و توافق شد برای هزینه ایاب و ذهاب هیات مدیره، در هر سال، حد اکثر 12 سرویس لحاظ گردد، و تعداد رسید های تاکسی سرویس ضبط شده در اسناد همان سال را، از تعداد 12 کسر، و تعداد باقی مانده را، ضرب در بالاترین مبلغ رسید تاکسی تلفنی ضبط شده در همان سال نماییم، و مبلغ بدست آمده بجای رسید ابطال شده محاسبه گردد و تفاوت مبلغ به حساب شرکت فردوس بازگردانده شود. در اسناد سال 82، سه برگ تاکسی تلفنی ضبط بود، از عدد 12 کسر شد، عدد 9 باقی مانده، در مبلغ 11 هزار تومان، بالاترین مبلغ یک سرویس، ضرب شد، جمع آن 99 هزار تومان گردید، که قرار گردید، رسید غیر واقعی هزینه ایاب و ذهاب هیات مدیره در سال 82، که مبلغ آن 750 هزار تومان است ابطال و فقط مبلغ 99 هزار تومان بدین منظور لحاظ و مبلغ 651 هزار تومان اضافه رسید شده به حساب شرکت فردوس بازگردانده شود.
دو: سیمان های فاکتور شده در طول سال های 82 تا 86 بررسی گردید. سال 82 مقدار 6 تن، سال 83 تعداد 140 کیسه، سال 83 تعداد 260 کیسه، سال 84 تعداد 7 کیسه، سال 84 تعداد 260 کیسه، سال 85 مقدار 6 تن، سال 86 تعداد 10 کیسه، و سال 86 تعداد حدود 28 کیسه. جمعا 945 کیسه در اسناد ارائه شده است از آنجایی که فاکتور های ارائه شده واقعی نبودند، همه ی فاکتورهای سیمان ارائه شده در طی سال های 82 تا 86 باطل گردید و بدین شکل عمل محاسبه صورت گرفت. کل مبلغی که برای 945 کیسه لحاظ گردیده 3583220 تومان است. برآورد کارشناسی آقایان امیدعلی عرب و علی عرب در تاریخ 16/8/88 از مقدار سیمان مصرف شده مورد قبول هیات حسابرس قرار گرفت. بر اساس این برآورد کل سیمانی که برای ساخت اتاق ترانس برق زمینی، موتورخانه، پل و باز سازی دیگر ابنیه مصرف شده 433 کیسه برآورد شده است. مبلغ 1641835 تومان خرید 433 کیسه سیمان مورد قبول قرار گرفت که باید در حساب های هیات مدیره دوره دوم فردوس لحاظ گردد. و مبلغ 1941385 تومان پول 512 کیسه سیمان اضافه فاکتور شده باید از آقای عبدالمحمد ( منوچهر ) عرب مدیر عامل دریافت و به حساب شرکت فردوس واریز گردد.
چهارمین جلسه هیات بررسی کننده حساب های شرکت تعاونی فردوس با همان اعضا در تاریخ 4/11/88 ساعت 30/19 تشکیل گردید و تصمیمات زیر اتخاذ شد.
1- یک برگ رسید دست نویس روی کاغذ معمولی با امضا مدیر عامل به مبلغ یک میلیون و سیصد و سی و یک هزار تومان به عنوان پرداخت آب بها به اداره آب در اسناد سال 83 ارائه شده است که به این شکل نمی توانست قابل قبول باشد مقرر گردید آقای محمود عرب مدیر عامل فعلی، پرونده فردوس در امور آب را بررسی نماید درصورتی که این پول به حساب امور آب واریز شده یک کپی از رسید بانکی در یافت نماید. در غیر این صورت این سند جعلی محسوب و این مبلغ باید توسط مدیر عامل به حساب شرکت فردوس بازگردانده شود.
2- یک تکه کاغذ یادداشت بدون مهر و امضا مبنی بر واریز مبلغ 43988320 تومان به حساب امور آب ضمیمه حساب های سال 83 است برای درستی و یا نا درستی آن مقرر شد آقای محمود عرب مدیر عامل فعلی، پرونده فردوس در امور آب را بررسی در صورت صحت و درستی آن، کپی از فیش واریزی تهیه و ارائه دهد.
3- همچنین مقرر گردید آقای محمود عرب مدیر عامل جلسه ای با حضور عبدالمحمد (منوچهر) عرب، اکبر عرب، عبدالرضا عرب و رمضان عرب تشکیل دهد تا به چگونگی قرارداد و نیز مبلغ دو میلیون تومان پول فردوس که گفته می شود نزد اکبر عرب نگهداری می شود و نیز اختلافات رمضان عرب با هیات مدیره بررسی گردد.
پنجمین جلسه هیات بررسی کننده حساب های فردوس با همان اعضا در تاریخ 9/11/88 از ساعت 30/19 در محل دفتر فردوس تشکیل شد و موارد زیر بررسی گردید.
1- دو برگ رسید پول یکی 53000 تومان و دیگری 55750 تومان در اسناد سال 1383 ارائه شده است چون فاقد امضا و مشخصات گیرنده پول بود باطل اعلام شد و مقرر گردید جمع این دو مبلغ ( 108750 تومان) به حساب های فردوس بازگردانده شود.
2- اسناد پرداخت هزینه های ایاب و ذهاب هیات مدیره در سال 1384 بررسی گردید تعداد 21 سرویس کرایه پرداخت شده است چون بیش از 12 سرویس استفاده شده هزینه ای دیگر لحاظ نگردید. بنابر این رسید پول با نام « هزینه ایاب و ذهاب هیات مدیره با مبلغ 750 هزار تومان» ابطال گردید و مقرر گردید این مبلغ به حساب شرکت فردوس بازگردانده شود.
در پایان جلسه از آقای حسین ( احمد ) عرب بازرس دوره دوم هیات مدیره دعوت به عمل آمد تا ادعای او که گفته می شد؛ می گوید از شرکت فردوس طلب کارم. بررسی گردد. نامبرده گفت:
« من برای شرکت فردوس کار کرده ام ولی مزد مرا آقای عبدالمحمد ( منوچهر ) پای فردوس حساب نموده و من از منوچهر طلب دارم و هیچ ادعایی به فردوس ندارم این مزد مردها هم بیشتر پول گوشت و مواد غذایی بوده که در فردوس مصرف می شد منوچهر می گفت؛ خوب نیست گوشت و مواد غذایی فاکتور کنیم بهتر است مبلغ آن ها را مزدِ مرد پای فردوس بنویسیم. این است که شما می بینید هرساله تعدادی روز مزد کارگر به حساب من نوشته است. در باره مزد منوچهر، ما، ماهیانه 18 هزار تومان تعیین کردیم نمی دانم چیزی هم نوشتیم یا نه و از این صورت جلسه ی روی برگه که می گویید 7 میلیون 200 هزار تومان مزد و کرایه نوشته است با این که امضای من هم پای نوشته است ولی خبر ندارم یادم نمی آید چنین جلسه ای داشته باشیم و چنین صورت جلسه ای نوشته باشیم ولی یادم هست همین چند وقت قبل منوچهر یک برگه آورد و من بدون این که بدانم چیست امضا کردم. اصلا من می گم باید این تعاونی را از روی فردوس برداریم و فردوس هم مثل علی آباد اداره شود تا این همه هزینه گردن مردم نگذارند و من پای این حرف ایستاده ام که عملی اش کنم چون می دانم در شرکت چه مسائلی می گذرد. شما فکر نکنید فقط منوچهر این همه حیف و میل و ریخت و پاش می کرده، مدیر عامل و هیات مدیره دوره اول هم روزی که می خواستند تحویل بدهند و بروند یک چک کشیدند و مبلغ بالایی ازحساب فردوس برداشتند و بین خودشان تقسیم کردند و رفتند»
گزارش از: محمدعلی شاهسون مارکده
رابط صدا و سیما
صدا و سیمای استان طی نامه شماره 9323/52 مورخ 23/9/88 که از طریق فرمانداری و بخشداری به این شورا ارسال شده درخواست نموده یک نفر معتمد به عنوان رابط با صدا و سیما در ارتباط با ایستگاه تلویزیونی روی کوه قابوق معرفی گردد. که آقاتی ابوالفضل ( محسن ) شاهسون فرزند عطاء الله طی نامه شماره 316 مورخ 3/11/88 معرفی گردید.
بانک کشاورزی هوره
آقای جواد حاتمی مدیر کل بانک کشاورزی استان طی نامه شماره 14448/639/13 مورخ 20/10/88 خطاب به بخشدار سامان اعلام نموده: بانک کشاورزی شعبه هوره به عنوان یک شعبه مستقل انجام وظیفه می نماید که در حال حاضر یکی از شعب زیان ده استان است به همین جهت شرایط لازم را برای ارتقاء درجه ندارد. از مردم هوره و روستاهای همجوار درخواست می گردد سپرده های خود را از بانک های نجف آباد به این بانک انتقال و سپرده گذاری نمایند تا با فراهم آمدن حد اقلی از شرایط ارتقاء درجه داده شود.
تسهیلات مسکن روستایی
بنیاد مسکن شهرستان طی اطلاعیه شماره 2203/88/1/17 مورخ 23/9/88 که از طریق بخشداری به این شورا ارسال شده، اعلام نموده: « سهمیه تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی سال 88 به این شهرستان تخصیص داده شده است » و درخواست شده به اطلاع همگان رسانده شود.
آموزش حرفه
بخشداری سامان طی نامه شماره 2783 مورخ 24/10/88 به استناد نامه شماره 1/1549 مورخ 24/9/88 مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان شهرکرد، لیست مشاغل آموزشی را به شرح زیر برای این شورا ارسال و درخواست نموده به اطلاع همگان رسانده شود. علاقه مندان با در دست داشتن، کپی شناسنامه، کپی کارت پایان خدمت، کپی کارت ملی، دو قطعه عکس 3 در 4 به مرکز آموزش فنی و حرفه ای مراجعه نمایند.
آرماتور بند، بتن ساز و بتن ریز، قالب بند و کفراژ بند، جوشکار اسکلت فلزی، بنای سفت کار، تاسیسات مکانیکی ساختمان( لوله کشی گاز خانگی و تجاری)، لوله کشی و نصب وسایل بهداشتی، عایق کار رطوبتی و آسفالت کار ابنیه، کارگر نگهداری بتن، کارگر نقشه بردار، گچکار، سنگ کار، کاشی کار، درب و پنجره ساز فلزی، نقاش ساختمان و برقکار ساختمان.
جلسه شورا
شورای اسلامی در تاریخ 30/10/88 ساعت 19 جلسه داشت. آقای مسعود شاهسون به عنوان مسئول کتابخانه روستا، از اعضا شورای اسلامی برای تداوم کار کتابخانه درخواست کمک مالی نمود که مقرر گردید؛ یک گزارشی جامع از درامد ها، هزینه ها، برنامه ها، تعهدات و کارهای انجام شده تهیه و به شورای اسلامی ارائه گردد تا بتوان تصمیمی اتخاذ نمود. در این جلسه از کریم شاهسون دهیار خواسته شد با پیگیری جدی نقشه اجرایی فلکه روستا در خیابان اصلی را فراهم نماید. همچنین مقرر گردید رئیس شورا در اسرع وقت جلسه ای با رئیس تعاون روستایی شهرستان و مدیر عامل تعاون روستایی مارکده تشکیل تا نابسامانی توزیع آرد مورد بررسی قرار گیرد.
گزارش از: محمدعلی شاهسون مارکده
جلسه فردوس
به درخواست مدیر عامل، هیات مدیره شرکت تعاونی فردوس روز 7/11/88 ساعت 19 با حضور محمود عرب، علیرضا عرب، ابوطالب عرب و رمضانعلی( حسن ) عرب و محمدعلی شاهسون تشکیل جلسه داد. آقای محمود عرب گفت: در اول سال 88 بانک کشاورزی سامان به ما اعلام نمود؛ شرکت فردوس جمعا 540 میلیون تومان بدهی دارد. حدس زده می شود با جرائم و بهره، تا پایان امسال این بدهی به مرز 600 میلیون تومان برسد. به علاوه حدود 34 میلیون بدهی هم به امور اراضی داریم که باید پرداخت کنیم. توانسته ایم تا کنون حدود 400 میلیون تومان از بدهی وام فردوس را بپردازیم. سود و دیرکرد بانک برای فردوس حدود 21 درصد است ولی ما این سود و دیرکرد را پای سهامداران 25 درصد محاسبه کرده ایم تا زمانی که پول ها در حساب فردوس برای جمع شدن می مانند جبران گردد. به افرادی که همه ی بدهی شان را داده اند تسویه حساب داده ایم. کسانی که هنوز از بدهی شان مانده و تا پایان سال نتوانند بدهند مبلغ باقی مانده را با احتساب 30 درصد سود برای برج 6 سال آینده چک می گیریم وسعی می کنیم چک ها را هم هزینه و یا با هر ترفندی که می شود تبدیل به پول شان کنیم و به حساب شرکت فردوس واریز کنیم. بر اورد می شود حدود 200 میلیون از بدهی شرکت به بانک برای سال آینده بماند. حدود 100 نفر از سهامداران مان بد حساب اند که همه و یا قسمتی از حساب خود را نپرداخته اند و با این که چند بار هم اخطار داده ایم بنظر می رسد اخطار ها را جدی نمی گیرند در این باره با بانک صحبت کرده ایم و موافقت بانک را گرفته ایم و قرار شده لیست سهامداران بد حساب را تهیه کنیم و تحویل شورای اسلامی روستا دهیم و با تایید شورای اسلامی بانک راسا از حساب های شخصی این افراد بدهی فردوس را برداشت نماید این کار در یکی دو روز آینده انجام می شود. در همین جا به سهامداران شرکت فردوس که تا کنون اقدام به بدهی شان نکرده اند اخطار می کنم که در اسرع وقت جهت روشن شدن حساب های خود به دفتر شرکت مراجعه و بدهی خود را بپردازند و اگر مبلغی از آن را هم ندارند چک با دیرکرد 30 درصد برای برج 6 سال آینده تحویل دهند در غیر این صورت هنگام آب گیری در اول سال آینده تا بدهی نقدا دریافت نگردد آب تحویل نخواهد شد.
گزارش از: محمدعلی شاهسون مارکده
آموزش امدادگری
روز یک شنبه 11/11/88 ساعت 4 بعد از ظهر آقای بیاتی معاونت هلال احمر شهرستان شهرکرد در کلاس های آموزشی امداد و نجات مخصوص آقایان در محل مسجد جامع مارکده و سپس کلاس آموزشی خانم ها در محل مدرسه رو برو حاضر شد و از نحوه آموزش بازدید به عمل آورد و ضمن سخنانی، از حاضران به خاطر شرکت درکلاس، و از شورای اسلامی و دهیار مارکده بابت همکاری در برگزاری این کلاس ها تشکر و قدردانی نمود، و سپس افزود؛ هلال احمر یک نهاد خیریه، بشر دوستانه و عام المنفعه است کشور ایران جزء 10 کشورحادثه خیز جهان است و سالیانه حدود 42 حادثه در ایران به وقوع می پیوندد و حدود 32 حادثه، از این 42 حادثه، در استان چهارمحال و بختیاری هم روی می دهد بنابر این، هدف این جمعیت این است که؛ در حوادث غیر مترقبه مثل؛ زلزله، سیل ، طوفان، تصادفات جاده ای، آتش سوزی، بیماری های عمومی و هر حادثه ای که موجب زیان و آسیب و خسارت به انسان و موجودات زنده باشد، کمک نماید تا آسیب را به حد اقل برساند. با برگزاری این کلاس ها قصد این است که یک شناخت و اگاهی حد اقلی با زمینه ی علمی و عملی، به تعداد زیادی از مردم آموزش بدهیم تا بتوانیم در هر خانواده یک نفر آموزش دیده امداد و نجات داشته باشیم تا در هنگام رویدادها کمک رسان نیازمندان باشند. کلاس های امداد و نجات در مارکده از 27/10/88 آغازگردید و در هفته 2 روز، یک شنبه و سه شنبه ها از ساعت 2 بعد از ظهر شروع می شود تعداد کلاس ها 10 جلسه و در صورت موفقیت در آزمون مربوطه به کار اموزها گواهی نامه داده می شود امداد گران ممتاز این کلاس ها می توانند در کلاس های تکمیلی شرکت و در صورت موفقیت گواهی نامه مربوطه را دریافت نمایند.
رمضان عرب مارکده 12/11/88
حرف های مردم
1- مدیر عامل دوره دوم فردوس گفته: « من در طول هر سال حد اقل 50 بار پمپ بالا کشیدم!؟ » بیایید این ادعا را عملیاتی کنیم تا ببینیم چه مقدار درش حقیت هست. ما در طول سال 5 ماه آبیاری داریم که می شود 150 روز. حال اگر بپذیریم مدیر عامل مان راستگو است و حد اقل 50 بار در طول 5 ماه پمپ بالا کشیده است یعنی دو روز پمپ ها کار می کرده و یک روز پمپ های فردوس بخاطر بالا کشیدن خاموش بوده است یعنی ما در مزرعه ی فردوس بجای 150 روز، 100 روز آبیاری داشته ایم. من که خود یکی از کشاورزان فردوس هستم و درختانم را آبیاری می کردم با قاطعیت می گویم چنین نبوده. یعنی ادعای مدیر عامل مان دروغ است آنگاه از مدیر عامل محترم و محبوب مان می پرسیم چرا دروغ؟!
2- ما جمعی از کشاورزان شرکت تعاونی فردوس، از دست اندر کاران شرکت تعاونی فردوس می پرسیم؛ چرا وام فردوس را به مرز هر سهمی 4 میلیون تومان رسانده اید؟ ببینید بانک کشاورزی سامان اعلام کرده مبلغ وام هر سهم فردوس 2 میلیون 400 هزار تومان است. هر آدمی که از بانک بپرسد این پاسخ را می شنود. عددی که بانک اعلام می کند با کل مبلغی که بارها و بارها، از جمله، در جلسه مجمع عمومی توی مسجد، از زبان محمود عرب مدیر عامل اعلام شده همخوانی دارد. آقای محمود عرب بارها گفته کل مبلغ بدهی فردوس به بانک حدود 600 میلیون تومان است. حال اگر 271 سهم فردوس را ضرب در 2 میلیون 400 هزار تومان کنیم عدد 650 میلیون تومان به دست می آید که با کل مبلغ اعلام شده توسط محمود عرب همخوانی دارد. ولی 271 سهم را که ضرب در 4 میلیون تومان بکنیم می شود 1 میلیارد و 80 میلیون تومان. یعنی اکنون مدیر عامل از سهامداران فردوس 350 میلیون تومان اضافی گرفته و می گیرد. از مدیر عامل آقای محمود عرب درخواست داریم تصمیم خود را یک بار دیگر بررسی کند تا به مردم ستم نشود و از اعضا محترم هیات مدیره و نیز از محمدعلی شاهسون بازرس هم می خواهیم که با دقت بیشتری تصمیم های مدیر عامل را بررسی نمایند و نتیجه را به مردم گزارش کنند.
بازدید از نمایشگاه
روزشنبه 26/10/88 بنا به دعوت شرکت « گل سم گرگان » ساعت 3 بعد از ظهر، اینجانب به همراه آقای مرتضی شاهسون از نمایشگاه ماشین آلات کشاورزی واقع در محل نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان بازدید نمودم. این نمایشگاه شامل 3 سالن بود. سالن 1 لوله ها و اتصالات پلی اتیلن و پوشش های پلیمری استخر های پرورش ماهی و سیستم های تحت فشار آب یاری بود. سالن شماره 2 اختصاص به سموم و کودهای ریز مغذی داشت. و سالن شماره 3 ماشین آلات کشاورزی، تراکتور، کمباین، تیلرهای باغی، سم پاش و غیره بود. در حین بازدید و گفتگو با تولید کنندگان متوجه شدیم که ساعت 6 در سالن اجتماعت نمایشگاه کنفرانس معرفی ضد یخ گیاهی برگزار می گردد. ساعت 6 وارد سالن کنفرانس شدیم خانم مهندس ایرانی، مدیر عامل شرکت گیاه رویان مهر ( نماینده انحصاری ضد یخ طبیعی گیاه در استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری ) ضمن معرفی شرکت به طور اجمال، تیوفر (ضد یخ ) را معرفی نمود. آنگاه دکتر مصطفی اجویت ( از ترکیه ) به همراه مترجم در جایگاه مخصوص قرار گرفت. اجویت گفت: از این که به ایران و به شهر شما آمده ام خوشحال هستم و برای شما و همه ی ایرانیان محبت و دوستی مردم ترک را آورده ام. محصول تیوفر ضد یخ طبیعی گیاهان حاصل 41 سال تلاش و تحقیق می باشد و در حال حاضر در چندین کشور دنیا از جمله ترکیه، اتحادیه اروپا، آمریکا، استرالیا، ایران، چین و روسیه مصرف می شود. و من به عنوان یک مرد علمی از این تولید که درخدمت دنیاست خوشحال هستم.
Thio fer شامل انواع گوناگون از باکتری و مواد معدنی و فرمول ویژه طبیعی و بی خطر برای انسان و محیط زیست است و مواد اولیه زندگی باکتری ها را در ان قرار داده ایم و این همان چیزی است که گیاهان را از سرما وگرما و یخ زدگی محافظت می نماید و بعد از یک بار استفاده به صورت طبیعی پروتئین های ضد یخ در گیاه تولید می شود. میزان مصرف برای درختان بالغ و بارور 1 لیتر تیوفر در 1000 لیتر آب بدون کلر است و در زمان مصرف حد اقل دما بایستی 9 تا 12 درجه بالای صفر باشد و تمام قسمت های درختان به شکل سم پاشی پاشش شود. به طوری که از سرشاخه ها چکه کند و بعد از پاشش حد اقل 6 ساعت نبایستی بارندگی شود علت این که عنوان شده آب بدون کل، این است که، کلر باعث می شود باکتری های موجود در ضد یخ از بین بروند برای درختان یک بار قبل از خواب آن ها، یک بار زمان متورم شدن جوانه ها، و بعد از ریزش گل برگ ها به فاصله 15 روز یک بار دیگر تکرار شود. این محصول فقط برای جلوگیری از سرما و گرما زدگی و یخ زدگی نیست بلکه از لکه های روی میوه ها هم جلوگیری می کند و محصولات باغی هم درشت تر و زیبا تر و عطری تر خواهند شد.
به نکته ای باید توجه جدی کرد و آن این است که نبایستی این محصول با مواد شیمیایی و سموم آفت کش و قارچ کش ها مخلوط گردد. برای همه ی شما شادابی و دوستی آرزومندم.
بعد از کنفرانس با خانم مهندس ایرانی مذاکره شد تا یک کلاس آموزشی و معرفی ضد یخ گیاهی در مارکده برگزار گردد. که پس از همآهنگی های لازم زمان آن به اطلاع شما همشهریان خواهد رسید.
گزارش از: رمضان عرب مارکده
گزارش پیشرفت کاری طرح وحدت
بعد از جلسه مجمع عمومی سهامداران طرح باغداری وحدت مارکده مورخه 26/6/88 کارهای زیر انجام شده که جهت اطلاع سهامداران در نشریه جارچی چاپ می گردد.
1- ساخت موتورخانه ایستگاه اول به مساحت 60 متر مربع با شناژ و ستون بتون آرمه و سقف تیرچه و بلوک و پلاستر داخل ساخت وسفید کاری و ایزوگام سقف.
2- خرید تجهیزات آبرسانی ایستگاه اول برابر نظر کارشناسان که شامل خرید الکترو موتور سطحی زیمنس آلمان 315 کیلو وات و پمپ سطحی پمپیران، والو و شیر یکطرفه و دیگر تجهیزات مربوطه.
3- ساخت تونل آبگیر ایستگاه اول به طول 22 متر و عرض یک متر و ارتفاع 70/1 متر با بلوک و پوشاندن سقف با تیرچه و بلوک.
4- خرید 500 متر لوله فلزی 10 اینچ و جوشکاری آن در خارج از ایستگاه اول.
5- ساخت موتورخانه ایستگاه دوم به مساحت 60 متر مربع مانند ایستگاه اول و ایزوگام سقف آن.
6- نصب تجهیزات آبرسانی شامل الکترو موتور زیمنس آلمان 315 کیلو وات و پمپ پمپیران، والو و شیر یک طرفه و غیره.
7- ساخت استخر ذخیره ایستگاه دوم به مساحت 100 متر مربع و ارتفاع 2 متر با استفاده از آرموتور 20 در 20 به صورت دو جداره در کف و بدنه ها.
8- خرید انشعاب برق دو ایستگاه با ولتاژ اولیه به مقدار 630 کیلو وات با سیستم نوین و خرید ترانسفورماتور مورد نیاز با متعلقات مربوطه، که در آینده نزدیک تجهیزات تامین برق هر دو ایستگاه نصب خواهد شد.
9- خرید دو عدد تابلو برق استاندارد 315 کیلو وات با لوازم کامل.
10- دعوت از ریاست محترم سازمان کشاورزی، مدیر آب و خاک، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرکرد برای بازدید از محل طرح و پیگیری شبانه روزی برای گرفتن کمک بلا عوض برای هزینه تامین آب طرح و خرید لوله از طریق این کمک ها.
11- معرفی به صندوق حمایت از طرح های کشاورزی برای اجرای سیستم تحت فشار طرح.
12- قبل از استفاده از کمک بلاعوض صندوق باید آورده مردمی که 30 درصد می باشد بصورت نقدی به حساب صندوق واریز گردد.
13- قبل از راه اندازی تجهیزات نصب شده در دو ایستگاه باید سیستم تحت فشار بصورت کامل اجرا گردد.
14- پیگیری مستمر برای حل مشکل پیش آمده در حد پلاک مارکده و صادق آباد با اداره ثبت و مراجع ذیربط.
در پایان به استحضار می رسد همه ی کوشش ما پایین آوردن هزینه های طرح و پیشرفت کاری و بیشترین بهره برداری است.
ابوالفضل شاهسون